Wandelroutes

Er zijn 8 wandelroutes in de directe omgeving van Wouwse Plantage. Vier van deze routes bestaan uit een korte en een lange versie. Dus in totaal 13 wandelroutes.

Tevens zijn er twee korte wandelroutes van 2,5 en 3,5 km voor gezinnen met kleine kinderen. Kijk onderaan de pagina bij informatie. Alle wandelingen beginnen en eindigen op de Natuurpoort Wouwse Plantage. De wandelingen kunnen in twee richtingen gelopen worden.

De routes zijn gemarkeerd met kleuren.

Maar van iedere route is ook een gedetailleerde beschrijving met informatie over de omgeving en een specifiek routekaartje beschikbaar. Klik hiervoor op de groene links bij "informatie over de wandelroutes" onderaan deze pagina. Voor de donkerblauwe route adviseren wij de informatie te lezen!

WOUWSE PLANTAGE, 18-09-2016, Soli Deo Gloria Wandeltocht

Een wandeling met gids is mogelijk op aanvraag.

  • U kunt de wandelroutekaart downloaden wandelroutekaart
  • Op de informatiekiosk op de natuurpoort is deze wandelkaart te zien. Maar ook een QR-code waarmee u alle routebeschrijvingen ter plaatse kunt downloaden in uw smartphone poster wandelroutes;
  • Als het Dorpshuis De Spil geopend is, kunt u daar de wandelkaart en de afzonderlijke routebeschrijvingen verkrijgen;
  • Een kaart met alle wandelknooppunten is ook aanwezig op de informatiekiosk op de natuurpoort Knooppuntenkaart

Informatie over de wandelroutes

 

Door op onderstaande groene links te klikken, worden de wandelroutes geopend. Achter iedere wandeling is tussen haakjes de kleur weergegeven die overeenkomt met de kleur op de grote wandelroutekaart.

Alle wandelingen zijn in twee richtingen van markering voorzien (behalve de wandelingen bloem en salamander die in één richting gemarkeerd zijn).

Als u een opmerking heeft over een wandelroute b.v. markering onduidelijk, mooie route of een suggestie.), wilt u die dan vermelden in het gastenboek? Wij kunnen de routes daarmee verbeteren.

Rondje Rokx

5 km. Wandeling over open terrein (zwart)

Wandeling De Spil

6,5 km. Wandeling voornamelijk over bospaden van het landgoed Wouwse Plantage en het Nieuwe Wereldbos (geel)

Wandeling Derde Wereldbos

6,5 km. Boswandeling (groen-wit)

Wandeling Trapke Op

15 km. De wandeling gaat door een afwisselend landschap, gedeeltelijk open gebied maar voornamelijk loofbos. De paden kunnen op sommige plaatsen modderig zijn in natte perioden (groen-wit)

Wandeling bruggetje van Riet

7,5 km. Deze wandeling gaat voor het grootste deel over verharde paden en een klein deel over een onverhard pad. Tijdens natte perioden zal het daar enigszins modderig kunnen zijn. U loopt door het natuurgebied Hopmeer in het gebied Hoevestijn (licht blauw)

Wandeling Hopmeer

11 km. Deze wandeling is een uitbreiding van de wandeling “Bruggetje van Riet”. U loopt voor het grootste deel over verharde paden en een klein deel over een onverhard pad. Tijdens natte perioden zal het daar enigszins modderig kunnen zijn. U loopt door het natuurgebied Hopmeer in het gebied Hoevestijn (licht blauw)

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage

9 km. De wandeling gaat door een afwisselend landschap, gedeeltelijk open gebied maar voornamelijk loofbos. De paden kunnen op sommige plaatsen modderig zijn in natte perioden (groen)

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage - Zurenhoek

12,5 km. De wandeling gaat door een afwisselend landschap, gedeeltelijk open gebied maar voornamelijk loofbos over bospaden van het landgoed Wouwse Plantage en de Zurenhoek. De paden kunnen op sommige plaatsen modderig zijn in natte perioden. U komt langs de Borgvlietse Duinen en het Woeste Gedeelte (groen)

Wandeling Heijnoort

9,5 km. U loopt langs de Zoom en daarna voornamelijk over bospaden. U komt o.a. door het  landgoed Zoomland, landgoed Wouwse Plantage en het Nieuwe Wereldbos (donker blauw). Het laatste deel van de gemarkeerde route komt niet geheel overeen met de route op de wandelroutekaart!

Wandeling Kleine Kievit

13,5 km. U loopt langs de Zoom en daarna voornamelijk over bospaden. U komt o.a. Door het gebied “De Zeezuiper”, landgoed Zoomland, landgoed Wouwse Plantage en het Derde Wereld Bos (donker blauw). 

Op last van de boswachter van Brabants Landschap hebben we de routepaaltjes van een deel van de route moeten verwijderen. Hierdoor is de route korter geworden en moet een deel over asfalt gelopen worden. De oorspronkelijke route kan wel gelopen worden met deze routebeschrijving "Kleine Kievit". U volgt dan voor een deel de blauwe markering, maar vanaf punt Heijnoort volgt u de de beschrijving. U komt vanzelf weer op de blauw gemarkeerde  route . U kunt de routebeschrijving ook op de natuurpoort downloaden met behulp van een QR-code.

Wandeling Soli Deo Gloria

12 km. Deze wandeling gaat voor een deel over het pad langs De Zoom, een deel door Belgisch agrarisch gebied en een deel door bosgebied (rood)

wandelroute bloem

2,5 km. Deze wandeling is met oranje bordjes met een bloem aangegeven.

wandelroute salamander

3,5 km. Deze wandeling is met oranje bordjes met een salamander aangegeven.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.