Activiteitenagenda

Vrijdagavond 28 oktober gaan we weer sterren kijken.
De verlichting gaat zoveel mogelijk uit rondom de Natuurpoort, zodat we echt van de sterren kunnen genieten.
Er wordt ook een lezing georganiseerd in De Spil (dus niet alleen als het slecht weer is!)

 

Op 29, 30 juni en 1 juli 2022 organiseert de natuurpoort Wouwse Plantage voor de tweede keer de avonddriedaagse van Wouwse Plantage. Je kan weer genieten tijdens het wandelen van mooie routes in de omgeving van ons prachtige dorp.

 • Op woensdag is er een korte route van 6km en een lange route van 10km.
 • Op donderdag is er een korte route van 4,5km en een lange route van 11km.
 • Op vrijdag is er een korte route van 4,5km en een langer route van 12km.

Starttijd vanaf 18.30 uur op de Natuurpoort, kosten €3,50

We sluiten het evenement feestelijk af op vrijdag 1 juli op het evenemententerrein van de Natuurpoort.

Zondag 12 juni 2022 Pinny Fair op de Natuurpoort in Wouwse Plantage

De Pinny Fair stond al kant en klaar totdat corona vorig jaar roet in het eten gooide. Er waren 25 enthousiaste deelnemers die een kraam wilden bemannen om hun goederen of diensten te presenteren. De meesten hebben al aangegeven in 2022 weer mee te willen doen. Ook een aantal nieuwe deelnemers hebben zich aangemeld. Er is live muziek van de band Cool McConnell en voor de kinderen is er een verhalenverteller Tais Teng! We kijken er naar uit. Kijk op www.pinnyfair.nl

Kijk voor meer informatie op www.pinnyfair.nl

Op 29 maart 2022 wordt de rolstoelvriendelijke route geopend. De route is gemarkeerd met bordjes.

De route is gedeeltelijk onverhard, maar goed te doen met de geduwde rolstoel en scootmobiel. Tijdens natte periodes zal het onverharde deel van de route minder goed toegankelijk zijn voor de rolstoel. Eventueel kan dit deel van de route dan overgeslagen worden via de Schouwenbaan en de Wildertsedreef.

De knapzaktocht op 28 oktober 2021 is een prachtig succes geworden met heel veel enthousiaste kinderen. We hebben er een filmpje en een webalbum van gemaakt. Klik op onderstaande link.

webalbum knapzaktocht

Onder het webalbum kan je nog nagenieten met de film.

Knapzaktocht in de herfst voor de kleintjes op 28 oktober 2021.

Hallo daar kleine schattenzoekers!
Wat gaaf dat jullie donderdag meegaan op zoek naar de schatten van de herfst!
'Chrisje de Boskabouter' heeft vandaag alvast het pad voor jullie verkend. Hij had wel wat natte en modderige knieën... Vergeet dus niet je laarzen aan te doen.
We lopen vanuit de Natuurpoort, over het Leemputtenpad, naar de Nieuwe Wereld, waar we ons knapzakje leeg gaan eten. En dan lopen we weer terug naar de Natuurpoort. Dat is een tocht van ongeveer 1,5 - 2 kilometer. Kom je nu graag met de kinderwagen? Het pad heeft wat stukjes met modder (zie foto), maar daar moet je doorheen kunnen rijden. En er zijn genoeg handen aanwezig om je te helpen. Bij papa of mama in de draagzak kan natuurlijk ook.
Kabouter Felix vindt het erg gezellig dat jullie langskomen! Vergeten jullie je tasje niet om de schatten die je vindt mee naar huis te nemen?
Tot donderdag!
Groetjes van Chrisje en de Natuurpoortdwergen!

DANSEN EN KUNST OP 19 SEPTEMBER 2021 – NATUURPOORT WOUWSE PLANTAGE

 

Op zondag 19 september om 14 uur organiseert Natuurpoort Wouwse Plantage in samenwerking met Roosendaal Danst! een  middag waarbij er door professionele dansers wordt gedanst in het bos en rondom kunst. Een heerlijke verrassende ontdekkingstocht voor jong en oud!

 

Het belooft een mooie dansmiddag te worden, er zijn verschillende dansacts in het bos bij de Natuurpoort, de Nieuw Wereld en in het dorp. Kunst en kunstwerken staan dit keer centraal. Zo zijn er op het veld van de Natuurpoort verschillende kunstenaars actief die dansers tekenen. Rondom de kunstwerken van Ronald Westerhuis, Pieter Obels en Kees Keijzer zullen ook dansacts plaatsvinden.

Het publiek wandelt in kleine groepjes (wel op 1,5 meter afstand van elkaar) onder begeleiding langs de prachtige route van de Natuurpoort. Op diverse plekken kijken de bezoekers naar de korte dansacts. Na afloop van elke act is er een kort gesprekje met de danser(s).

Wat heb je met elkaar gedeeld , wat waren je beelden, en natuurlijk ook : Welke vragen heb je?

Het wordt een bijzondere middag die onder leiding staat van Jacques van Meel (artistiek leider van Roosendaal Danst).

Uiteraard zullen de schilderende kunstenaars ook graag hun werk toelichten.

De middag wordt afgesloten met een dansclinic voor alle deelnemers aan de wandeltocht. Onder leiding van een professionele docent wordt er gedanst op het veld van de Natuurpoort. Danservaring is niet vereist.

Verzamelen op zondag 19 september om 13.30 uur op de Parkeerplaats van de Natuurpoort Wouwse Plantage.

De gehele tocht door de beide delen van de Natuurpoort en het dorp duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Zelf zorg dragen voor drinken.

Voor de wandeltocht dien je je vooraf in te schrijven via mail@natuurpoortwouwseplantage.nl

Op 14 juli 2021 "Buitenspeeldag" in Wouwse Plantage!

Op 14 juli organiseert het Bewonersplatform van Wouwse Plantage in samenwerking met de basisschool  en de dames van Hartenkracht Wouwse Plantage een buitenspeeldag op het activiteitenterrein bij de Natuurpoort. Het thema van de buitenspeeldag is "De Vloer Is Lava". Vanuit het Bewonersplatform is er een voucher beschikbaar gesteld voor deze activiteit. Nadere informatie volgt nog. Maar zet deze datum alvast in jullie agenda's!

Inmiddels is de buitenspeeldag geweest. Onder geschikte weersomstandigheden werd het een heerlijke en druk bezochte dag.

Hoepelen in Wouwse Plantage!

Op 4 juli 2021 kan je meedoen aan een workshop hoepelen.

Een instructrice leert jou om te hoepelen. Met z'n allen hoepelen op het grote veld van de natuurpoort. Inschrijven is verplicht i.v.m. het beschikbare aantal hoepels. Exacte tijd volgt nog.

Minimum leeftijd is 7 jaar, er is geen maximum leeftijd. Geef je op tijd op want het aantal deelnemers is beperkt.

Opgeven: mail@natuurpoortwouwseplantage.nl

Inmiddels is de workshop geweest. 23 enthousiaste hoepelaars hebben meegedaan op het activiteitenveld met gelukkig mooi weer. Is voor herhaling vatbaar.

 

Op 9, 10 en 11 juni 2021 is er een avonddriedaagse in Wouwse Plantage!

Er worden 2 afstanden gelopen. Een korte voor de kleintjes en een langere voor de grotere kinderen. Alle kinderen en ouders en grootouders zijn uitgenodigd om mee te lopen. Iedereen die meedoet krijgt na afloop een leuke herinnering. Nadere informatie volgt nog. Maar zet deze data alvast in jullie agenda's!

Wandelingen met begeleiding 2021

Zodra corona het mogelijk maakt, organiseren we weer een aantal wandelingen met begeleiding.

 • Wandeling landgoed Wouwse Plantage:
  • De wandeling begint vanaf de parkeerplaats van de natuurpoort. We wandelen door het landgoed naar het Plantage Centrum. Onderweg krijgt u informatie over de omgeving, het ontstaan van het landgoed en over Plantage Centrum. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. Maximaal 10 deelnemers. Kosten €5,- per persoon.
 • Wandeling kunstroute:
  • De wandeling start vanaf de natuurpoort. We wandelen langs drie grote kunstobjecten waar u informatie krijgt over deze kunstwerken. De wandeling eindigt weer op de natuurpoort. Maximaal 10 deelnemers. Kosten €5,- per persoon.
 • Fotowandeling. Informatie volgt.
 • Op verzoek zijn groepswandelingen met begeleiding mogelijk. Stel uw vraag via mail@natuurpoortwouwseplantage.nl

Pinny Fair

Helaas kon de Pinny Fair dit jaar niet doorgaan i.v.m. corona. Inmiddels hadden zich heel veel enthousiaste ondernemers opgegeven. Volgend voorjaar 2022 gaan we alsnog de Pinny Fair organiseren. Houd deze website en de Facebookpagina van de Natuurpoort daarom in de gaten.

Er komen kramen met producten uit de streek, high tea, honing, aardbeien, rabarber, informatie over workshops, planten en ambachtelijk gemaakte artikelen.

De toegang is gratis. Kom zoveel mogelijk lopend of met de fiets, er is een beperkt aantal parkeerplaatsen op het terrein van de Natuurpoort.

Als je interesse hebt om deel te nemen met een kraam, stuur dan een mail naar welkom@pinnyfair.nl

of kijk eens op https://www.pinnyfair.nl/

Meer info

Hieronder vindt u de activiteiten die in 2020 en eerder georganiseerd zijn.

DANS in de NATUURPOORT WOUWSE PLANTAGE

Op zondag 20 september 2020 organiseert de Natuurpoort Wouwse Plantage in samenwerking met de Stichting Roosendaal Danst een evenement met als titel “Dans in de Natuur deel 2”.

Dansprofessionals geven u een speciale beleving van mooie plekjes in de Natuurpoort.

Het publiek wandelt in kleine groepjes (wel op 1,5 meter afstand van elkaar) onder begeleiding langs de prachtige route van de Natuurpoort. Op diverse plekken kijken de bezoekers naar korte dansacts. Deze kleine voorstellingen zijn geïnspireerd op de natuurlijke omgeving. Vaak gebruiken we als “muziek” het geluid van de natuur, het beeldend lijnenspel van de bomen en het zonlicht, geuren en kleuren.

Na afloop van elke act is er een kort gesprekje met de danser(s).

Wat heb je met elkaar gedeeld , wat waren je beelden, en natuurlijk ook : Welke vragen heb je?

Het wordt een bijzondere middag die onder leiding staat van Jacques van Meel (artistiek leider van Roosendaal Danst).

De dansers zijn: Rohiet Tjon Poen Gie (professionele eigentijdse danser uit Suriname), Melany van der Steen en Martijn Weber (moderne, eigentijdse dans), Miranda Brand (Moderne Spaanse dans) en enkele studenten van de MBO-dansopleiding uit Roosendaal/Goes.

Verzamelen op zondag 20 september om 13.00u op de Parkeerplaats van de Natuurpoort Wouwse Plantage.

De gehele tocht door de beide delen van de Natuurpoort duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Zelf zorg dragen voor drinken.

Van te voren aanmelden bij: mail@natuurpoortwouwseplantage.nl

Aansluitend aan dansen in de natuurpoort is er een geweldige dance event op het activiteitenveld waaraan iedereen coronaproof kan meedoen. Wouwse Plantage heeft namelijk zijn eigen dans á la Jerusalema onder leiding van een danslerares! In het Catherina ziekenhuis doen ze het, dus jij kan het ook. Doe mee, dansen is plezier voor twee!!!

In verband met de coronaregels is inschrijven noodzakelijk via mail@natuurpoortwouwseplantage.nl.

Wandeltochten 2020

Stichting Natuurpoort Wouwse Plantage organiseert dit jaar diverse wandeltochten met gids.  Aanmelden via het onderstaande emailadres uiterlijk 1 week van te voren met vermelding van de wandeling of de datum van de wandeling.

De kosten voor deelname overschrijven op IBAN: NL39 RABO 0342 4943 25 t.n.v. Stichting Natuurpoort Wouwse Plantage.

Voor aanvullende informatie over de wandelingen kunt u dit mailadres ook gebruiken:

mail@natuurpoortwouwseplantage.nl

 

 • Snertwandeling met gids op 8 maart
  • Aantal deelnemers minimaal 8 en maximaal 16
  • Afstand ca. 8 km
  • Wandeling langs leemputten, Nieuwe Wereldbos en Landgoed Wouwse Plantage;
  • Start om 10 uur op de Natuurpoort Wouwse Plantage (aan de Zoom)
  • Om 12 uur einde wandeling met snert met roggebrood en spek in Bistro 'd Ouwe Schuur
  • Kosten €9,- per persoon

 

 • Dorpswandeling op 9 augustus langs de drie kunstobjecten in Wouwse Plantage
  • Afstand ca. 5 km;
  • Wandeling langs de kunstobjecten op de Natuurpoort, bij de Rissebeek en in het Nieuwe Wereldbos;
  • Stichting Natuurpoort i.s.m. de activiteitencommissie van het Bewonersplatform;
  • Deelname is gratis;
  • Start 10.00 uur op de Natuurpoort;
  • Aanmelden noodzakelijk, max. 20 deelnemers;

 

 • Fotowandeling met begeleiding op 4 oktober
  • Aantal deelnemers minimaal 8 en maximaal 12
  • Afstand niet bepaald
  • Start om 9 uur op de Natuurpoort Wouwse Plantage (aan de Zoom)
  • De wandeling eindigt ca. 12.00 uur
  • Kosten €2,00,- per persoon
  • Je wordt geholpen met praktische tips om een aantal mooie foto's te maken in de omgeving van de Natuurpoort en de Nieuwe Wereld
  • De deelnemers krijgen een ‘theorie pakket’ digitaal toegezonden om inzicht te krijgen in de fotografiewereld
  • Je kan 3 foto's insturen ter beoordeling. De mooiste foto wordt met naamsvermelding op deze website geplaatst
 • Vroege vogeltocht met begeleiding door een vogeldeskundige. Een nieuwe datum moet nog worden vastgesteld.
  • Aantal deelnemers minimaal 6 en maximaal 12
  • Afstand ca. 6 km
  • Start om 6 uur in de ochtend op de Natuurpoort Wouwse Plantage (aan de Zoom)
  • Om 9 uur einde wandeling met koffie en appeltaart in Dorpshuis de Spil
  • Kosten € 6,- per persoon

 

 • Wandeling over Plantage Centrum en de historische houtzagerij op 12 juli
  • Aantal deelnemers minimaal 8 en maximaal 10
  • Afstand ca. 6 km
  • Wandeling door het Landgoed Wouwse Plantage naar het besloten Plantage Centrum met historische boerderijen en houtzagerij;
  • Start om 09.30 uur op de Natuurpoort Wouwse Plantage (aan de Zoom)
  • De wandeling eindigt ca. 12.00 uur met aansluitend een lunch in Bistro 'd Ouwe Schuur
  • Kosten € 10,50,- per persoon

 

 • In november een paddenstoelenwandeling met deskundige begeleiding. Exacte datum moet nog worden vastgesteld.
  • In een relatief klein gebied worden paddenstoelen gezocht, gefotografeerd en op naam gebracht. Meestal worden  in 2 uur tijd tussen 70 en 80 verschillende soorten gevonden
  • Informatie over exacte datum, tijd en kosten volgen later.

Locatie van de natuurpoort vindt u op onderstaand kaartje:

De ANWB en Stichting Brabantse Natuurpoorten organiseren fiets- en wandeldagen bij Brabantse Natuurpoorten. Dit jaar zou dit festijn ook op de Natuurpoort Wouwse Plantage georganiseerd worden. Door de Coronacrisis wordt dit uitgesteld naar 2021.

Fiets_wandeldag_9_juni_Kasteel_Heeswijk

De Vuelta zou op 16 augustus langs de Natuurpoort Wouwse Plantage komen. Door de Coronacrisis gaat dit niet door. Het is niet zeker of dit in 2021 wel zal gebeuren.

covuelta

Wie herinnert zich niet het dansen in de natuur tijdens de opening van de Natuurpoort Wouwse Plantage. Op 20 september 2020 is er een dansen in de natuur part 2. Deze keer niet alleen in de natuur bij de leemputten, maar ook in de natuur van het Nieuwe Wereldbos.

Nadere informatie volgt binnenkort

Deelname aan activiteiten georganiseerd door de Stichting Natuurpoort Wouwse Plantage, zoals wandeltochten, is op eigen risico.

Als u meedoet aan een wandeling, vergeet dan niet een flesje water mee te nemen. Trek ook goede wandelschoenen aan. Het komt regelmatig voor dat sommige delen van de wandelpaden enigszins modderig zijn.

Honden mogen alleen aangelijnd mee.

Reacties zijn gesloten.